Het strand van Alanya heeft het allemaal, een zeebries, bikini’s, bars en clubs. Hoewel de stad een grote reputatie heeft op het gebied van uitgaan, kun je ook kiezen voor nachtelijke zwempartijen, waarbij de geluiden van de stad worden gedempt door de mediterrane golven, terwijl je een duidelijk zicht op het gouden Alayna-kasteel net boven de kliffen blijft houden.

Rode toren

Het is duidelijk dat Alanya een stad van contrasten is. Rijen van roodachtige huizen slingeren langs de kristalheldere zee en ze vormen zo een mooie variatie in kleur en gemoedstoestand. De haven is vol met nachtclubs en bars, waar de luide en levendige sfeer contrasteert met de sereniteit van de zee.

Eén van de beste standpunten van deze stad is in de rode toren. De Kızıl Kule is niet alleen een historische site in Alanya, maar ook een symbool van de stad. Er zijn een aantal openbare bussen die stoppen bij de rode toren. Het is het beste om in je hotel te vragen voor de meest optimale route. Als alternatief kunnen privé-auto’s zonder veel problemen worden gehuurd.

De gecombineerde tickets voor de rode toren en scheepswerf kosten nauwelijks iets en kunnen worden gekocht bij een stand aan de voet van de toren. Er zijn een paar niveaus om de structuur van de toren te verkennen. Omdat de toren werd gebouwd voor defensie-doeleinden, is het grootste deel van het interieur versierd met wapens en artefacten.

De uitzichten op de top is prachtig en kan het best overdag worden genoten. Een vakantie in Alanya betekent genieten van cultuur en de zee.

Wandel rond het kasteel van Alanya

Naast de rode toren kun je gaan naar het Alanya-kasteel. Als één van de UNESCO-wereld erfgoedlocaties kent het kasteel een lange geschiedenis. Delen van de fortificatie waarop het kasteel is gebouwd dateren uit het Byzantijnse rijk.

Na bezet te zijn geweest gedurende het Ottomaanse rijk, werd het kasteel boven op het schiereiland als defensiepost tegen drie kanten gebouwd, vooral tegenover de Middellandse Zee. Als zodanig biedt het een geweldig uitzicht op zowel de stad als de zee.

Gewoon een beetje langs de weg van de eigenlijke kasteelpoorten, vind je de mooiste, afgelegen plekken bij de muren, met een uitkijk op de kliffen in de zonsondergang.

Naast het bereiken van het Alanya-kasteel met bussen en taxi’s, is de Alanya Teleferik een nieuwe toevoeging die wordt gebruikt als toegang tot de bovenkant van de bergen. Deze kabelbaan begon in 2017 en is een geweldige manier om de hele stad te zien. De rit begint bij het strand van Damlatash.

Dineer in het Kale Panorama-restaurant

Na een paar uur rond het kasteel dwalen, kun je dineren in het Kale Panorama-restaurant. Het restaurant is absoluut één van de beste in Alanya. Halverwege de heuvel, is het een favoriete plek voor de meeste locals om een avondje uit te gaan. De prijs is erg redelijk.

Verder kun je naar de grotten van Damlatas en de Dim Cave. Wandelen in dat gebied is erg gemakkelijk. Een vakantie in Turkije zorgt voor een blijvende indruk.

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *