De vakantieperiode is in volle gang en dus trekken we met ze allen eropuit om van een welverdiende vakantie te genieten. Sommige mensen gaan naar een hotel, andere zetten een tentje op of huren een huisje.

Maar er is ook een groep die met een camper op vakantie gaat. Behoor jij tot die deze groep? Dan is dit artikel voor jou! Zoals je waarschijnlijk wel weet zijn campers erg populair onder dieven. En in dit artikel geven we je een aantal tips waarmee je de kans op diefstal van je camper kunt verkleinen. Oké, laten we snel beginnen met de eerste tip.

Monteer stevige sloten op ramen en deuren

De meeste campers zijn van relatief zwakke sloten voorzien die eenvoudig open te breken zijn. Daarom is het aan te raden om de ramen en deuren van stevige sloten te voorzien. Vergeet daarbij overigens niet om ook het dakraam met een goed slot uit te rusten.

Versnellingsbaksloten

Naast sloten voor ramen en deuren is het aan te raden om te investeren in een versnellingsbakslot voor campers. Een versnellingsbakslot voorkomt dat een dief kan schakelen met de versnellingspook. Wanneer het slot op slot zit is de overbrenging tussen de versnellingspook en de versnellingsbak vergrendeld.

Om het versnellingsbakslot van slot te halen moet de sleutel worden gebruikt. Vervolgens kun je na de rit de sleutel weer uit het slot halen. Deze handeling is direct een controle of het slot daadwerkelijk op slot zit. Wanneer dat namelijk niet het geval is kun je de sleutel niet verwijderen.

Maak je overigens geen zorgen over dat het slot in de weg zit. Het wordt namelijk achter het dashboard geïnstalleerd en de sleutel kun je omklappen zodat je er tijdens het rijden geen hinder aan ondervindt.

Maak gebruik van camperplaatsen

In de meeste landen zijn er camperplaatsen, speciaal aangelegd voor mensen die een camper hebben. Het grote voordeel van dit soort plaatsen is dat je met meerdere vakantiegangers bij elkaar staat.

Daardoor is de kans op diefstal van je camper een stuk kleiner dan wanneer je zelfstandig op een afgelegen plek je camper parkeert. Overigens is het niet toegestaan om zomaar overal met je camper te parkeren. Dus als je dat toch van plan bent, check dan altijd even of wat is toegestaan in het land waarnaar je op vakantie gaat.

Installeer een alarmsysteem

Hoewel de meeste campers een goed alarmsysteem hebben, is dat niet altijd het geval. Zeker niet als je je eigen camper gaan bouwen en daarvoor bijvoorbeeld een oude bus gebruikt. Ons advies is daarom om te investeren in een alarmsysteem als dat nog niet aanwezig is. De herrie die het systeem maakt op het moment dat iemand inbreekt is op grote afstand te horen en schrikt dieven af.

Onbezorgd genieten

Op vakantie gaan met een camper heeft iets magisch. Je hebt een vrij gevoel en kunt in principe overal naartoe rijden. Om optimaal van je vakantie te kunnen genieten raden we je aan om de gegeven tips van harte te nemen. Op die manier kun je straks onbezorgd van jouw welverdiende vakantie gaan genieten en is de kans op diefstal van je camper een stuk kleiner. Goede reis!

 

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *