Wandelen met de boswachter

Wandelen boswachter op de Veluwe

Wij single reizen 4you gaan je in dit artikel wat vertellen over een nieuw evenement, namelijk wandelen boswachter. Eigenlijk is er geen betere manier om de natuur van de Veluwe te ontdekken door een prachtige wandelen-safari met onze eigen single-reizen 4you boswachter. Wie zich in de natuur treedt, voelt zich vrij en wordt geprikkeld en verwondert door het mooie natuur, en de nieuwsgierige wilde dieren. Onze 4you boswachter, laat je op de Veluwe verassen door de combinatie van natuur en dieren maar hij laat je ook van alles zien, voelen, horen en ruiken. Wandelen boswachter is een ideale manier verschillende Veluwse landschappen wisselen zich elkaar continu af en zorgen voor een ongelofelijke diversiteit in planten en diersoorten. Wij organiseren maandelijks een wandeling boswachter, proeverij en borrel arrangement. Je gaat gegarandeerd veel meer dieren zien dan alleen ‘the big four’. Wil jij met onze single reizen 4you wandelen boswachter mee? Lees dan hier veder over De Veluwe.

Wandelen Boswachter – Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het park is erg gevarieerd, zeldzaam en toegankelijk. Je zult versteld staan tijdens het wandelen boswachter van de natuur in het Nationale Park De Hoge Veluwe, de landschappen wisselen elkaar continu af. tijdens je wandelen boswachter tocht waan je jezelf door loofbossen, naaldbossen en gemengde bossen, maar ook over grasvlaktes , heidevelden en stuifzandlandschappen. Je zult merken dat elk landschap zijn eigen planten en dieren kent. Genieten van deze prachtige landschappen doe je meer als je actief bent tijdens het wandelen boswachter, daarom heeft het Nationale Park De Hoge Veluwe 1800 witte fietsen beschikbaar waarmee je lekker door het park kan fietsen met bijna onbeperkte mogelijkheden. Dus pak een witte fiets of trek je wandelschoenen aan want er valt nog veel te ontdekken tijdens wandelen boswachter! Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een particulier natuurgebied daardoor moeten hun zelf het beheer, behoud en onderhoud van de natuur regelen. Dit doen ze met het geld wat binnenkomt door bezoekers dus je krijgt niet alleen een mooie wandelen boswachter ervaring maar je investeert ook gelijk in de toekomt. Wij van Single reizen 4you steunen het park met donaties.

Wandelen boswachter – Wilden dieren

On de Veluwe heb je heel veel verschillende soorten dierenwat je ziet tijdens wandelen boswachter, zoals zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en insecten. De bekendste zoogdieren zijn de Veluwse ‘big four’ welke je hopelijk tijdens het wandelen boswachter zult zien. In de ‘big four’ zit een edelhert, wild zwijn, moeflon en een ree. Deze dieren zijn makkelijk te spotten en gebeurt vaak. Zoals ik al eerder zei ga je veel meer zien dan alleen de big four. Want er leven meer zoogdieren in het park, namelijk de vos, een das en een boommarter die zijn allemaal behoorlijk schuw. Maar wie vind het nou niet leuk en houd niet van een uitdaging om toch de bijzondere wilden dieren te spotten tijdens wandelen boswachter?

De Veluwe heeft een bijzonder rijk vogelleven, wat je ziet tijdens wandelen boswachter, het park telt namelijk al meer dan 100 broedvogelsoorten. Leendert onze boswachter vertelt veel over vogels tijdens wandelen boswachter. Sommige vogelsoorten zie je relatief veel in het park zoals de sperwer, ringmus en de boerenzwaluw. Terwijl je voor het zien van andere soorten een dosis geluk nodig hebt, bij de Zwarte specht bijvoorbeeld, de zwarte specht is namelijk een geheimzinnige bos vogel die niet vaak te zien is, aangezien hij een erg teruggetrokken levenswijze heeft. Andere bijzondere vogels zijn de nachtzwaluw en de korhoen.

Het park kent tal van reptielen, amfibieën en insecten. Sommige daarvan zijn uiterst zeldzaam zoals de melanistische hagedis, de aaskever, de graniet uil, het gentiaanblauwtje en zeker de wrattenbijter. Wandelen boswachter probeert je veel van dit soort dieren te laten zien.

In het park leven drie soorten hagedissen de levendbarende hagedis, de zandhagedis en de hazelworm, er leven drie soorten slangen in de Veluwe namelijk de gladde slang, de adder en de ringslang. Nog een dier op de Veluwe zijn insecten er zijn tal loze insecten te vinden op de Veluwe en een enorme variatie in sprinkhanen, vlinders en spinnen. De blauwvlegelsprinkhaan, de grote parelmoervlinder en de Lentevuurspin zijn voorbeelden van insecten die zich op de Veluwe bevinden.

Wandelen Boswachter – Wilde planten

Bij planten denk je al snel aan kleurrijke en opvallende planten en bloemen. Deze zou je op de zandgronden van het park niet veel tegenkomen aangezien daar de grond te droog is voor bloemen en planten te groeien. Veder kom je veel verschillende planten en bloemen tegen want bij verschillende landschappen horen natuurlijk verschillende planten bloemen in verschillende maten en kleuren. Een plant die veel voorkomt door het hele park is een varens en we hebben ook veel soorten mos zoals de baardmos. Door het hele park kun je veel kleinere en soms ook zeldzame soorten platen en bloemen tegenkomen die je niet verwacht maar wel goed voor moet zoeken.

Verder heb je 100% kans op het spotten van paddenstoelen zoals de vliegenzwam, echte tonderzwam en de grote sponszwam. Je ziet heel goed dat elk landschap zijn eigen paddenstoelen heeft.

Alle groene planten vormen de longen van deze aardbol en vanwege hun omvang zijn bomen natuurlijk een grote zuurstofleverancier. Er was een tijd dat het park voor 70% uit stuifzanden en heidevelden bestond maar nu bestaat het park al voor 65% uit bos. Er groeien veel verschillende soorten bomen in het park zoals de berk, beuk, eik en de Douglas par en natuurlijk niet te vergeten de prachtige grote loofbomen.

Heb jij ook interesse in wandelen met onze 4you boswachter en de natuur te ontdekken? Maar ook nieuwe dingen leren zien en ruiken. Of om gewoon lekker in de frissen lucht te lopen? Single reizen 4you helpt je. Voor mee informatie klik dan hier voor een gesprek met ons. Ga je ook mee?

About the Author

By @Terry / Administrator

Follow terry
on okt 23, 2017

Het verhaal van single reizen

Reviews Single reizen

"Hi Single reizen 4You, Wat een geweldige ervaring was Iran. Jullie hebben een leuke groep samengesteld en zelfs een reisbegeleider die Nederlands spreekt en uit Iran komt. Veel gezien, genoten en leuke vrienden gemaakt. Ik ga zeker snel de volgende single reizen boeken via jullie, Gr Tessa"
"Hoi 4You Team, Ik woon in een stad en ben een dagje mee geweest de natuur in. Van Leendert de boswachter heb ik enorm veel over de natuur geleerd en waren leuke mensen in de groep! Het concept van single reizen spreekt me erg aan! Ik ga zeker vaker mee op leuke trips!Thanks, Bart"
"Hey Single reizen 4You, Ik ben net terug van een Yoga retreat in Malaga, Spanje. Wat een ontspannende week, genoten en heerlijk dat alles all inclusive was. De medewerkers van 4You zijn super vriendelijk en kon makkelijk samen alles bespreken. Ik kijk uit naar de volgende single reizen, Liefs Yvonne "

Volg ons