Niet voor niets is het zo dat Tenerife sinds jaar en dag voor veel mensen de geprefereerde vakantiebestemming is. Dit eiland zal je tijdens een eerste bezoek meteen op verschillende vlakken weten te verrassen. Niet alleen is het zo dat je er kan rekenen op geweldige temperaturen, bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat er heel wat te beleven valt. Niet alleen kan je bijvoorbeeld een boot huren om dolfijnen en walvissen te gaan spotten, bovendien is het eveneens mogelijk om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan de imposante El Teide vulkaan. Ben jij ook van plan om jouw volgende vakantie te ondernemen naar dit Canarische Eiland? Dan is het zeker een must om nog even de onderstaande informatie verder door te nemen.

Neem de kabelbaan naar de El Teide

Of je nu houdt van bezoeken of niet, de El Teide vulkaan moet je eigenlijk bezocht hebben. Het is ongetwijfeld de grote trots van het eiland en bovendien ook de absolute nummer één bezienswaardigheid van het eiland. Voor het El Teide National Park geldt dat ze het derde oudste en tevens ook het grootste nationaal park is van heel Spanje. Het unieke landschap dat zich hier heeft ontvouwd bestaat uit een combinatie  van kraters, vulkanen en gefossiliseerde lava. De indrukwekkende piek mag zich niet alleen één van de meest belangrijke, maar tevens ook één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden noemen van heel Spanje.

De top van de El Teide op Tenerife bezoeken is mogelijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie kan je de klim gewoon te voet doen. Dit is zeker haalbaar, maar wordt alleen aangewezen wanneer je fit bent een goede conditie hebt. Er is echter ook een alternatief beschikbaar. Je kan er namelijk ook voor kiezen om de kabelbaan naar de top te nemen. Hiervoor moet je een ticket kopen welke op moment van schrijven net geen 40 euro kost. Let op, wanneer er sprake is van slecht(er) weer is het zo dat de kabelbaan niet in werking is. Dan is de klim dus alleen te voet te maken.

Montañas Negras, een fantastische omgeving om te ontdekken

Dat Tenerife een eiland is dat zeer in de smaak valt bij natuurliefhebbers is niet alleen te wijten aan de aanwezigheid van de El Teide vulkaan. Wat namelijk bovendien ook te denken van Montañas Negras? Voor deze regio waar ook naar wordt verwezen als zijnde “Zwarte Bergen” geldt dat ze uitnodigt om zeer fijne wandelingen in te maken. Eén van de meest verbluffende haltes die je hier zal aandoen is deze die uitzicht biedt op de Santiago del Teide. Dit is een gestolde stroom lava die dateert van de laatste uitbarsting van de Chinyero vulkaan. Deze uitbarsting vond plaats in het jaar 1909. Zeker en vast een geweldige omgeving om een aantal mooie wandelingen in te maken.

Piramides op Tenerife? Zeker en vast!

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kan op Tenerife ook piramides terugvinden! Het gaat hierbij om de zogenaamde Piramides de Güímar. Dit zijn kunstmatige structuren waar lang van werd aangenomen dat de piramidale structuren afkomstig waren uit droge steen van het vroegere Guanches volk. Vandaag de dag is het echter zo dat archeologen het er met elkaar over eens zijn dat ze ergens moeten dateren uit de periode van de negentiende eeuw. Zeker een bijzondere bezienswaardigheid die je tijdens een vakantie op Tenerife absoluut niet over het hoofd mag zien.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *