Single reizen een ware trend

Single reizen – een ware trend

Wij als single reizen 4you spelen in op een aantal trends in de reiswereld. In dit artikel vinden wij het leuk om wat meer uitleg te geven over deze single reizen trend. Als we kijken naar de single reizen markt maken we een onderscheid in reizigers die single zijn en 1-ouder gezinnen die bijvoorbeeld gescheiden zijn en/of reizigers die alleen met een kind op vakantie willen. Je ziet de trend ook in bijvoorbeeld supermarkten waar je 1-gezins maaltijden kan kopen. Men is drukker, focus op carrière en settelen op een latere leeftijd. Ook zien wij vaak meer oudere reizigers die klant worden bij single reizen 4you, een mooie swift in de samenleving. Men wordt ouder en reist ook vaker.

In de afgelopen 10 jaar is het aantal singles en 1-ouder gezinnen in Nederland flink toegenomen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal alleenstaanden is gestegen met een percentage van + 26,5% t.o.v. 2017. Ook zijn er inmiddels bijna een half miljoen 1-ouder gezinnen in ons land. (Eveneens +26,5% t.o.v. 2007). Deze groeicijfers bieden perspectief voor single reizen vakanties. De markt van single reizen is nog lang niet verzadigd. Hierdoor is een interessante doelgroep ontstaan waarbij gelijkgestemden met elkaar op vakantie gaan. Lekker informeel zijn de single reizen zonder een focus op daten.

Waarom mee gaan op single reizen

Doordat er een stijgende groei is van singles komt ook meer de vraag: ‘met wie ga ik gezellig op vakantie?’ Single reizen 4you fungeert als een sociaal element in reizen. Het is gezellig om mensen te ontmoeten die in dezelfde levensfase zitten. Het schept een band om reisinteresses te delen en te sparren over mooie dingen in het leven. Uit al onze single reizen zijn mooie vriendschappen ontstaan en uiteraard hebben sommige de liefde weer kunnen vinden tijdens onze reizen. Wij hebben verschillende thema’s van rust op het strand tot avontuur in Noorwegen. Tevens geeft single reizen ook toegang tot bestemmingen waar je beter niet alleen heen kan als vrouw. In een groepsreis sta je samen sterk en kan je makkelijker bijvoorbeeld Arabische bestemmingen bezoeken of op safari gaan in Afrika.

Leeftijdsgroepen tijdens single reizen

Omdat zoals aangegeven single reizen geeft een speciale band. Wij als single reizen 4you gebruiken een informele filter om leuke groepen te creëren tijdens de single reizen. Zodoende zit je met meer mensen op dezelfde lijn zitten. Voornamelijk hebben wij hoger opgeleide klanten tijdens de single reizen. Onze groepen zijn ingedeeld in 30+, 40+ en 50+ zodat je gezellig met leeftijdsgenoten op reis kan. We mixen de leeftijdsgroepen soms tijdens de single reizen omdat iemand van 50 ook mee kan met de groep van 40 op een fietsvakantie bijvoorbeeld. Voordat de groep vol is koppelen we iedereen gezellig aan elkaar en zorgen we voor een onvergetelijke single reizen ervaring. Onze single reizen zijn ook bekend omdat we verder gaan dan de standaard reizen, we geven het een mooie twist. In Noorwegen maken we een mooi kampvuur, slapen in de Sahara woestijn, wandelen op de Veluwe etc etc. Wij willen iets unieks toevoegen aan onze single reizen. Ga je ook mee?

About the Author

By singlereizen2 / Administrator

Follow singlereizen2
on mrt 06, 2018

single reizen

Het verhaal van single reizen

Reviews Single reizen

"Hi Single reizen 4You, Wat een geweldige ervaring was Iran. Jullie hebben een leuke groep samengesteld en zelfs een reisbegeleider die Nederlands spreekt en uit Iran komt. Veel gezien, genoten en leuke vrienden gemaakt. Ik ga zeker snel de volgende single reizen boeken via jullie, Gr Tessa"
"Hoi 4You Team, Ik woon in een stad en ben een dagje mee geweest de natuur in. Van Leendert de boswachter heb ik enorm veel over de natuur geleerd en waren leuke mensen in de groep! Het concept van single reizen spreekt me erg aan! Ik ga zeker vaker mee op leuke trips!Thanks, Bart"
"Hey Single reizen 4You, Ik ben net terug van een Yoga retreat in Malaga, Spanje. Wat een ontspannende week, genoten en heerlijk dat alles all inclusive was. De medewerkers van 4You zijn super vriendelijk en kon makkelijk samen alles bespreken. Ik kijk uit naar de volgende single reizen, Liefs Yvonne "

Volg ons