Na de Arabische lente, die overigens nog welig tiert in Syrië en Libië, heeft Egypte zoetjes aan de revolutionaire vederen afgeschut en is een deel van de bevolking zich weer klaar gaan maken om de drommen enthousiaste toeristen op te vangen. Want voorafgaand aan deze heftige opstanden in het Noord-Afrikaanse land stond Egypte, naast haar farao’s, piramides en sfinxen, vooral bekend als vakantieland. De aanbieders op internet en elders zijn al weer enige tijd volop reclame aan het maken voor dit intrigerende en mooie land dus sla uw slag weer!

Reis

Het spreekt voor zich om naar Egypte te trekken via het vliegtuig. Vanuit Amsterdam maar ook neerbij gelegen Belgische en Duitse steden vliegen iedere dag weer meerdere vliegtuigen richting hoofdstad Caïro of andere plaatsen. Hoewel de prijzen variëren gaandeweg het jaar zijn de hoogste prijzen toch verbonden aan de periode juli- augustus of rondom de kerst- of carnavalsvakantie. In de wintermaanden zijn er veel landgenoten die graag de sneeuw en vrieskou tijdelijk verruilen voor het zonnige en warme Egyptische strand.

Hotels

Hotels zijn er te over in dit toeristische land. Of je nu hoofdstad Caïro aandoet of een van de vele kustplaatsen. Door het grote aanbod ontstaan er ware prijsvechters acties waar u als toerist zijnde natuurlijk uw voordeel uit kan doen. Surf naar vergelijkingssites online of kijk of er toevallig in de krant aanbiedingen staan. Daarmee kunt u behoorlijk voordelig overnachten. Ook vliegtickets kosten bij tijdig boeken slechts enkele honderden euro’s. Een goedkope overnachting is in dat geval helemaal mooi meegenomen.

Twee vliegen…

Erg populair tegenwoordig zijn all-inclusive arrangementen. Overal ter wereld springen hotels en zelfs hele vakantieparken in op deze trend. Zo ook in het land der farao’s. Aan de kustplaatsen stikt het inmiddels van de all-inclusive hotels. Het grote voordeel aan all-inclusives is dat u twee vliegen in een klap slaat. En u boekt uw vlucht en uw overnachtingen tegelijk. Zo zijn de kosten die u maakt overzichtelijker en vaak zijn dergelijke arrangementen beduidend goedkoper dan het apart boeken van tickets en hotelkamers.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *