Single reis Egypte

Waarom deze single reis Egypte?

  • Nijlcruise
  • Kamelen tocht door de woestijn
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Bezoek Luxor tempel, Vallei der koningen en unieke tempels
  • Unieke zonsondergangen, lunches en een reis die je nooit meer vergeet.
  • Vertrek in Oktober, heerlijke temperatuur om Nederland even te ontsnappen.
    Vragen? mail ons: info@nichetravel4you.com

Beschrijving

Unieke single rondreis Egypte.

Wij als singlereizen 4you bieden een uniek programma aan om het authentieke Egypte te laten zien aan jou.

Droom je van een Egypte waar je je een ontdekkingsreiziger voelt? Waar je niet met honderden andere toeristen de oude tempels in Luxor bezoekt, maar op je gemak kunt dwalen in alle tempels? Dan is nu dé tijd om naar Egypte te gaan. Het is er rustig, het is veilig om er te reizen en de Egyptenaren ontvangen je met open armen.

Single reis Egypte. De naam alleen al roept beelden op van mysterieuze piramides, kamelen die door de woestijn sjokken en romantische zeiltochten over de Nijl. Tot een aantal jaren geleden moest je deze highlights delen met busladingen toeristen, die in grote groepen tegelijk de beroemde tempels van Luxor wilden ontdekken. Egypte was booming en als reiziger was je nooit alleen. In 2011 veranderde dat, toen de Egyptische revolutie een feit was. Er waren grote demonstraties in Caïro en het leek overal onrustig te zijn. In 2013 kwam er nog een kleine revolutie achteraan. Wij als singlereizen 4you laten jou Zuid Egypte zien waar eigenlijk nooit iets is gebeurd en altijd veilig was om te reizen. Wij nemen je mee op een nijlcruise, kameel rijden in de woestijn, geweldige tempels bezoeken. Wat wil je nog meer! Bekijk hiernaast in het dagprogramma wat we jou allemaal laten zien.

 

Dag programma rondreis

Dag 1

 

Aankomst in Aswan (vlucht Amsterdam – Cairo – Aswan met Egypt Air)

Dag 2

Aswan

De omgeving ontdekken per kameel; in de woestijn en langs de Nijl, met een bezoek aan het eeuwenoude klooster van St. Simeon. Bij het Mausoleum van de Agha Kahn ligt een boot klaar waarin wordt geluncht. Varen op de Nijl met bezoek aan Kitchener eiland.

Eind van de middag: wandeling door de Nubische dorpen en langs de Nijl en thee drinken bij een Nubische familie. Diner in het guesthouse.

Dag 3

Aswan

Bezoek aan de Isis tempel op het eiland Philae en aan de tempel van Kalabsha aan het Nassermeer. Op terugweg via de High Dam en de onvoltooide obelisk naar het centrum en de markt van Aswan.
Diner in een van de (drijvende) restaurants in de stad.

Dag 4

Aswan

Per boot naar het eiland Elephantine, met bezoek aan het pittoreske musem Animalia, een wandeling over het eiland en bezoek aan de opgravingen. Lunch op het eiland. Daarna per boot naar de botanische tuinen op Kitchener eiland. Eind van de middag bezoek aan het Nubisch museum en terug naar het guesthouse (of voor wie dat wil op eigen gelegenheid terug).

Dag 5

Aswan

Dagtocht naar het tempelcomplex van Abu Simbel. (eventueel optioneel).

Eind van de middag feluccatochtje op  de Nijl bij zonsondergang.

Dag 6

Nijlcruise

Met bezoeken aan de tempels van Kom Ombo, Edfu en Esna

Dag 7

Nijlcruise

Dag 8

Luxor

Aankomst in Luxor. Bezoek aan de Luxor tempel en voor wie dat wil naar de markt. Overnachting in hotel op de Westelijke Nijloever.

Dag 9

Luxor

Dagtocht per fiets naar de Vallei der Koningen.

Dag 10

Luxor

Bezoek aan de tempel van Karnak en aan het Luxor Museum.

Dag 11

 

Vroeg in de ochtend naar het vliegveld voor de vlucht Luxor – Cairo – Amsterdam

Data en Prijzen

Datum vertrek: +/- 8 oktober (wordt bekend gemaakt wanneer groep vol is)

Aantal dagen: 11

Kosten: 725 euro (incl. tours, overnachtingen en ontbijt + diner)

Bijkomende kosten:
– Vlucht Amsterdam -Aswan: 225 euro
– Toeslag 1 persoonskamer 65 euro

Beschikbaar: 10 personen

Grote groep: +/- 15 personen

Informatie Nubië

Hierbij wat extra informatie over de Nubische beschaving wat een van de oudste beschavingen is ter wereld. Wij als single reizen 4you brengen jou naar Zuid Egypte, het geweldige Nubië. Doordat er geen geschreven taal is overgeleverd, maar het Nubisch uitsluitend als een gesproken taal heeft overleefd, is naar de Nubische cultuur weinig onderzoek verricht. De Nubische geschiedenis heeft echter een bijzonder rijke ontwikkeling doorgemaakt. Het oude Nubië had zelf goudmijnen én het gebied lag aan de belangrijkste handelsroute met de rest van Afrika. Bovendien hebben de Nubiërs zo’n 2500 jaar geleden over Egypte geregeerd. In deze periode van de ‘zwarte’ farao’s heeft het faraonische Egypte een enorme opbloei doorgemaakt.

Ook in het huidige Egypte vormen de Nubiërs een belangrijke bevolkingsgroep (ca. 6 miljoen, die deels ook verder stroomopwaarts in Sudan (Dongola) te vinden is. De meeste Nubiërs wonen in dorpen langs de oevers van de Nijl tussen Aswan en Luxor, veel rond Kom Ombo.

Tip: ontdek Nubië te voet of op de fiets. Door de bouw van de stuwdam bij Aswan verloren de Nubiërs hun oorspronkelijke leefgebied toen dat onder water kwam te staan. De helft van de Egyptische Nubiërs vertrok naar Soedan.

De taal van de Nubiërs staat los van het Arabisch en is een Afrikaanse taal.

Het gesproken Nubisch is te verdelen in het Fiadidja-Mahas en het Kenuzi-Dongola.
Het Fiadidje-Mahas wordt gesproken in Sudan, hoewel meer dan 50% van de Nubiërs in Egypte tot de Fiadidja behoort. In Egypte wordt deze taal gesproken door alle Nubiërs ten zuiden van Kunuz. Fadidja en Mahas zijn twee varianten die nauwelijks van elkaar verschillen. Het Kenuzi-Dongola wordt gesproken door de Nubiërs van Dongola in Sudan en Kunuz in Egypte. De meeste mensen uit Dongola en Kunuz verstaan degenen die het Fadidja-Mahas spreken.

Toen de Nubiërs hun oorspronkelijke woongebied moesten verlaten door het ontstaan van het Nassermeer, werd gevreesd dat de Nubische cultuur zou verdwijnen. Zeker wat de muziekcultuur betreft, zijn die sombere voorspellingen niet uitgekomen. Integendeel, de Nubische muziek is erg populair in Egypte en daarbuiten, o.a. omdat veel songs ook in het Arabisch (met een Nubisch accent) worden uitgevoerd. Nubische muziek is bovendien een belangrijke invloedbron van de blues geweest.

Nubische muziek nieuwe stijl heeft een groeiend aantal fans, niet alleen binnen, maar ook buiten de Nubische gemeenschap. De Nubiërs kennen eveneens eigen dansstijlen, die van generatie op generatie worden overgedragen (o.a. op bruiloften) en waar ook veel toeristen mee kennis maken door optredens van Nubische folkloregroepen op cruiseboten en in hotels.