Rondreis Iran (Perzië)

Vertrek data:

 • 25 April: 12 dagen standaard
 • 20 mei: 12 dagen standaard
 • 5 augustus: begin 28, 12 14 daagse reis
 • 2 september: 12 dagen standaardVragen? Mail ons: info@nichetravel4you.com

 

Beschrijving

Prijs Inclusief:

 • 2x Prive vliegveld transfers
 • 9x Accommodatie met ontbijt
 • 9x Lunch
 • 9x Dinner
 • 30x flessen water tijdens de reis
 • 45x entree kaarten voor attracties, bijvoorbeeld Perspolis
 • 1800 km Privé touringcar en chauffeur incl. airco
 • 24u Ashkan onze begeleider ter beschikking die Nederlands, Engels en Farsi spreekt.

Prijs: 2300 euro

Prijs Exclusief
– Vlucht Nederland – Iran, retour +/- 550 euro
– Reisverzekering
– 1 persoonskamer toeslag 40 euro per nacht indien gewenst
– Visa +/- 50 euro
– Fooi wat gebruikelijk is, +/- 20 euro totaal
– Persoonlijke uitgaven, souvenirs

Wil jij een keer op reis naar een niet-alledaagse bestemming? Ga met ons mee naar Iran en ontdek de schoonheid van het oude Perzië via de rijke cultuur, diverse natuur, de unieke architectuur, het heerlijke eten, de sfeer en het directe contact met de lokale bevolking.

Single reizen 4You biedt een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Iran. We werken met gidsen die geboren zijn in Iran, maar zijn opgegroeid in Nederland, waardoor ze kennis hebben van beide culturen en ze spreken Farsi, Engels en Nederlands. Hierdoor kunnen we jou een onvergetelijke ervaring bieden in het eeuwenoude en bijzondere Perzië.

Tijdens de reis zal je je vergapen aan de vele prachtige moskeeën met hun turquoise tegels, kun je verdwalen in één van de bazaars, drink je thee bij de zoveelste tapijtverkoper die het écht prima vindt als je alleen maar wilt kijken en val je in slaap onder de sterrenhemel in de woestijn. Onze rondreis door Iran is een mix van cultuur, steden, natuur, geschiedenis en het beste eten dat je ooit zult proeven. We bezoeken veel musea, historische steden zoals Yazd en Isfahan, waarvan sommigen op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, unieke en kleurrijke bouwwerken en Persepolis, een nederzetting uit de Griekse tijd.

Ondanks het drukke programma is er ook veel ruimte voor ontspanning. We passen ons aan aan het ritme van de lokale bevolking, wat betekent dat we ruime tijd nemen voor de lunch en af en toe het wandelen in de brandende zon verruilen voor uitrusten onder de bomen in het park.

Dit pakket is inclusief vlucht, lokaal vervoer met een privébusje, hotels, entree tot alle bezienswaardigheden en eten en drinken. Alleen het visum, persoonlijke uitgaven en eventuele toeslag voor een eenpersoonskamer komen voor eigen rekening. Geen Massa Toerisme!

 

Reisbeschrijving

Route van de 12-daagse rondreis

Teheran
Onze reis begint in de jonge en levendige hoofdstad van Iran: Teheran. Hier zullen we onder andere een bezoek brengen aan het tapijtenmuseum, het nationale museum, de paleizen van Golestan, verschillende parken en de iconische natuurbrug. In de avond gaan we naar Darband. Langs de rivier loop je omhoog de bergen in en overal zijn sprookjesachtige verlichte cafés en restaurants. Kortom, de eerste dagen in Iran zijn een mix van stad, cultuur, natuur en lekker eten.

Kashan
Na Teheran reizen we in zuidelijke richting naar Kashan. Hier zie je alles wat je in een Perzische stad verwacht. We bezoeken de Agha bozorgmoskee, bekend als één van de mooiste islamitische bouwwerken van de 19e eeuw. Een ander mooi voorbeeld van traditionele architectuur is het Abbasi huis, een historisch woonhuis waar verschillende families samenwoonden, met een binnenplaats en prachtige plafonds versierd met spiegels. We zullen meerdere traditionele woonhuizen bezichtigen en daarnaast het Sultan Amir Ahmad badhuis en de bazaar. We rusten uit in het park hebben een picknick in de bergen.

Abyaneh
Aan de voet van het Karkasgebergte vind je het kleine, pittoreske dorpje Abyaneh. De roodleme huisjes met hun houten balkonnen zijn erg karakteristiek. Het dorp heeft slechts een paar honderd inwoners en zij zullen laten zien hoe het traditionele leven in Iran eruit ziet.

Meybod
Meybod is een oude woestijnstad en de hoofdstad van Iran tijdens de Mozaffarid periode. Veel dichters, geestelijken en politici komen hier vandaan. We bezoeken onder andere het Narin castle, één van de oudste kastelen van het land.

Yazd
Sinds 2017 is deze woestijnstad UNESCO-werelderfgoed. Het schijnt één van de oudste steden in de wereld te zijn en de architectuur is traditioneel voor Perzië. Het is tevens het centrum van het zoroastrisme, de oorspronkelijke religie van deze streek, die nu een minderheid vormt. We bezoeken een aantal tempels, de Ateshkadeh en de Towers of Silence. Andere bijzondere bouwwerken zijn de Alexander’s Prison en de Amir Chakmaghmoskee en is er de mogelijkheid om kennis te maken met pahlevani, een traditionele vechtsport. Yazd is ook een ideale stad om een tapijt of andere traditionele souvenirs te kopen.

Shiraz – Perspolis
We vervolgen onze reis verder naar het zuiden naar de stad Shiraz, die bekend staat om haar dichters Saadi en Hafez. De stad stamt uit de Zanddynastie en de Vakilmoskee de Karim Khan Castle komen uit deze tijd. Ook bezoeken we de Nasir al-Mulkmoskee, ook wel de “pink mosque” genoemd vanwege haar prachtige lichtinval. Vanuit Shiraz maken we een uitstap naar Persepolis, waar koning Darius de Grote ooit zijn paleis bouwde. Uiteindelijk werd het complex verwoest door Alexander de Grote, maar een aantal onderdelen zijn bewaard gebleven, waardoor dit een uniek stuk historie uit de vijfde eeuw voor Christus is.

Isfahan
Dankzij Sjah Abbas I is Isfahan één van de belangrijkste historische steden in Iran. Hoewel de stad al eeuwenoud was, besloot hij Isfahan de hoofdstad te maken. Daarbij hoort natuurlijk een prachtig paleis, meerdere prachtige moskeeën, waaronder de Sjeik Luftfallahmoskee en een imposant plein, genaamd Meidan Emam. Met haar 560 meter lengte en 160 breedte was het toentertijd het grootste plein ter wereld. In de 16e eeuw dreven vele landen hier handel, ook de Nederlandse VOC. De perzen noemden dit plein ook wel ‘de halve wereld’. Het plein en haar omliggende gebouwen zijn UNESCO-werelderfgoed. Een bezoek aan de bazaar zal ook zeker niet ontbreken. Een ander bijzonder bouwwerk in Isfahan is de Armeense Vank kathedraal. Het is een overblijfsel uit de tijd dat Sjah Abbas Armeens gezinnen vanuit Julfa naar Isfahan haalde voor de zijdehandel.