Boswandeling met boswachter

Single reizen met de boswachter de natuur in

Ga je mee de natuur in? Je zintuigen worden geprikkeld door voelen, horen, ruiken en zien. Leendert, de boswachter laat jou de prachtige Veluwe zien. Het wordt een gezellige middag met een hapje, drankje en een heerlijke boswandeling. Wellicht komen we een wild zwijn tegen en een Ree. Leendert zal zijn kennis en ervaring met jou delen over het leven van de dieren, een echte verrijking als je in de stad woont. Met een verrekijker vertelt Leendert alles over de prachtige dieren in de natuur; hoe leven ze, wat eten ze etc.. Je komt meer te weten over het wildbeheer op de Veluwe en ga terug naar de roots van onze voorouders, de jagers en verzamelaars, hoe stoer is dat!?

 

Na een middag wandeling verzorgt Leendert een heerlijke proeverij van Veluwse streek-producten.

Tijdstip: 13.00 – 17.00
Kosten: 49 euro
Inbegrepen:
– boswandeling
– drankjes
– lokale proeverij; worstjes, lokale stoofpot e.d.
Aanmelden, stuur ons een e-mail.

Beschrijving

Programma:

• 13:00 – 13:30 Ontvangst met gratis welkomstdrankje

• 13:30 – 15:30 Boswandeling met uitleg over het wildbeheer op de Veluwe. incl Pauze

• 15:30 – 17:00 Proeverij, borrel, nagenieten

Wat gaan we precies doen?

Je wordt ontvangen op de locatie met een drankje, waarna Leendert de boswachter je meeneemt op een mooie boswandeling van ca. 1,5 uur in de omgeving van Ede (locatie krijgen je na inschrijving per email toegestuurd). Tijdens de wandeling vertelt hij het e.e.a. over de voorkomende fauna (hert, ree, zwijn) en hoe deze op de Veluwe beheerd wordt. En natuurlijk heb ik de hoop dat we ook daadwerkelijk wat wild zullen zien.

Terug uit het bos zal er door Leendert meer verteld worden over het koken met wild. Leendert kan fantastisch vertellen terwijl hij aan het werk is en geloof me; het water loopt je al in de mond als je ziet en hoort wat er mogelijk is met het mooie wildvlees en hoe dit volgens hem het beste klaar gemaakt kan worden. Er zal een lokale proeverij zijn en heerlijke drankjes om zo deze fantastische dag af te sluiten.

De kosten voor wandeling, de proeverij en borrel komen op €49,00 per persoon. (dit bedrag betaal je contant bij aankomst). Overige consumpties kosten €1,00 en dienen ter plekke afgerekend te worden (indien mogelijk graag gepast).

Stuur een email naar info@nichetravel4you.com om op je op te geven want vol is vol! Wij geven dan het adres door in Ede!