Hoewel sinds jaar en dag Spanje en Frankrijk de lijsten aanvoeren als bekendste en meest populaire vakantielanden zijn ook de Scandinavische landen niet meer weg te denken uit de top tien van Nederlandse toeristen. Als groot voordeel heeft het land de goede bereikbaarheid met de auto. Bovendien kent ze nog niet zulke hordes vakantiegangers dat de wegen relatief rustig zijn. Noorwegen of Zweden lijkt ver weg met de auto. Je rijdt er echter niet langer op dan Zuid-Frankrijk en al helemaal niet als naar Spanje

Overzees

Wie naar Noorwegen of Zweden wil doorstomen zal overzees moeten rijden. Tot een jaar of wat geleden was dit uitsluitend mogelijk per ferry. Dit kan nog steeds en is nog steeds een veel gekozen mogelijkheid. Echter zijn er nu enkele grote snelwegbruggen in het noorden van Denemarken aangelegd waarmee je zelfs een stukje sneller aan het vasteland komt. Wel moet je dan een ruime honderd kilometer verder rijden. Het voordeel van een veerpont of ferry is dat er directe verbindingen naar bijvoorbeeld de Noordkaap zijn.

Noorwegen highlights

Noorwegen staat uiteraard bekend om de fenomenale fjorden aan haar westkust. Deze lopen langs de hele kust tot aan de Noordkaap. Dit laatste gebied is bovenal een erg bijzonder plekje op deze aarde. Al moet je wel tegen wat kou kunnen. Aan de westkust bevindt zich bovendien de pittoreske universiteitstad Bergen. Na Oslo de grootste stad van het land. Een rit tussen deze twee bijzondere noordelijke steden is zeer de moeite waard!

Zweden highlights

Zweden is het land van de duizend meren. Deze liggen over het hele land verspreid. De gigantische Vänern, ten zuiden van de stad Karlstadt zijn de bekendste. Maar ook ten westen van Stockholm liggen prachtige natuurgebieden met grote meren. Zweden is net als Noorwegen goed berijdbaar met de auto. De benzine is er vrij prijzig, maar niet veel duurder dan in Nederland. Voordeel is dat je in beide landen gratis wild mag parkeren. Zodoende kun je weer op kosten besparen. Neem dus vooral je caravan of camper mee!

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *