Lees hier wat jij moet doen! De afkorting KLM staat voor Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. KLM is een van de grootste maatschappijen in Nederland en is de oudste luchtvaartmaatschappij die nog onder haar naam opereert. Met als thuishaven Schiphol Amsterdam is KLM de op twee na grootste werkgever. In 2004 is de de airline KLM gefuseerd met Air France.

Heb jij vertraging opgelopen met een KLM vlucht? Wist je dat je dan recht hebt op een vergoeding op basis van de Europese wetgeving? De meeste passagiers zijn hier niet van op de hoogte en daarom wordt er vaak niks meegedaan, maar dit zijn een van de vele rechten die jij hebt als passagier. Maar wanneer heb je recht op deze vergoeding?

Wanneer één van de volgende punten voldoet aan jouw probleem, heb jij recht op een vergoeding:

– Je vlucht is geannuleerd.

– Je KLM-vlucht is overboekt.

– Je loopt 3 of meer uur vertraging op met je KLM vlucht.

Wanneer één van de bovenstaande punten bij jou is voorgekomen, heb jij recht op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Dit bedrag is natuurlijk afhankelijk van een aantal dingen. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de duur van de vertraging en hoe lang jouw vlucht was.

Wat kan je doen als jouw KLM-vlucht vertraging heeft?

Wanneer jij op het vliegveld aankomt en je ziet dat je vlucht vertraging heeft, heb je recht op bijstand en verzorging van KLM. Maar waar heb je precies recht op bij KLM als je vlucht vertraging heeft? Wanneer jouw vlucht 2 of meer uur vertraging heeft, krijg je van KLM de mogelijkheid om een hapje en drankje te halen door middel van een coupon. Maar heeft jouw vlucht langer dan 3 uur vertraging dan heb je ook recht op een vergoeding. De vergoeding is in dit geval een financiële compensatie. Maar wat is nou precies de hoogte van deze financiële compensatie? Zoals je hierboven al hebt gelezen kan het zijn dat je recht hebt op €250,-, €400,- of €600,- per persoon. Maar welke vergoeding geldt nou voor jou? Hieronder lees jij waar je recht op hebt:

– €250,-: Dit is voor vluchten met KLM tot en met 1.500 kilometer.

– €400,-: Dit is voor vluchten met KLM binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.

– €400,-: Dit is voor vluchten met KLM buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.

– €600,-: Dit is voor alle overige vluchten met KLM.

Krijg je ook een vergoeding als er sprake is van overmacht?

Wanneer jouw vlucht vertraagd is door overmacht, dan is KLM niet verplicht om een compensatie uit te keren voor de tijd die jij verloren hebt. Maar wanneer is er sprake van overmacht? Overmacht kan veroorzaakt zijn door een staking van het luchthavenpersoneel, extreme weersomstandigheden, politieke onrust of terreur. Wanneer we over één van deze oorzaken spreken is het volgens de Europese Verordening sprake van buitengewone omstandigheden. Dus wanneer jouw vlucht is vertraagd door overmacht en dus een buitengewone omstandigheid, dan heb je helaas geen recht op een vergoeding.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *