Als je er  tussenuit wilt en je hebt de tijd, ga dan eens naar de badplaats Mazatlan in de staat Sinaloa aan de westkust van Mexico. Vooral voor watersporters heeft Mazatlan veel te bieden. Het heeft een aantal van de meest exclusieve en prachtige stranden van Mexico. Je vindt er kilometers aan ongerepte stranden met tal van activiteiten. Je kunt er volop surfen, zwemmen en uiteraard zonnebaden.

Valentinos populaire vakantiebestemming

Het strand begint bij de Valentinos waar een aantal van de meest populaire accommodaties in Mazatlan te vinden is. Er is daar niet alleen veel te doen maar door de ongedwongen sfeer is de kans ook groot dat je nieuwe vrienden gaat ontmoeten. De zee aan de Valentinos is warm en veilig met weinig stroming.

Vissen tijdens de rijs

Voor vissers is het ook een eldorado. Tal van lokale bedrijfjes bieden vistochten aan. Deze vis ervaring zal je zeker bijblijven. Je kunt kiezen voor een basispakket waarbij je zelf je visspullen e.d moet meenemen, maar er is ook de mogelijkheid dat je alleen maar aan je zonnebril en vispet hoeft te denken. Alles wat je nodig hebt is dan al aan boord. De keuze is groot, van diepzeevissen ver in zee tot vissen langs de prachtige kust van Mazatlan. De meeste van deze bedrijfjes hebben een internetsite zodat je je van tevoren al kunt oriënteren.

Eten tijdens je vakantie

Bij een bezoek wil iedereen wel weten waar je het beste kunt eten zodat je niet in een sloppenwijk terecht komt of voedselvergiftiging oploopt. Een aanbeveling is het restaurant Panchos waar je het betere authentieke Mexicaanse voedsel kunt proeven. Met een verscheidenheid aan gerechten kun je daar heerlijk dineren, van traditionele tot smaakvolle visgerechten. Het restaurant staat bekend om de betere smaak, mooi uitzicht en een uitstekende service. Panchos is in 1985 begonnen en kreeg onlangs een onderscheiding van de ‘National Restaurant Association van Mexico’.

Resorts & hotels

En natuurlijk zijn er vele resorts in Mazatlan. Eén van de beste, met uitzicht op de oceaan en veel bezocht door buitenlandse toeristen, is het Ramada beach resort en spa. Het ligt in het midden van de ‘gouden zone’ (zona Dorada). In het resort wordt elke dag wel iets leuks georganiseerd; het heeft nachtclubs, winkels en restaurants. Als je geen zin hebt om er op uit te gaan, dan zijn er ook legio mogelijkheden in het resort zelf. Je zult je zeker niet vervelen. Er zijn drie restaurants, een spa op het terrein, georganiseerde excursies en activiteiten, twee bars en gratis internet.

Fotogeniek

Je kunt veel over het gebied zeggen en zeker ook dat het zeer fotogeniek is. Dus is het zeker een aanbeveling om voldoende geheugenkaarten mee te nemen voor je camera om eenmaal thuis herinneringen op te halen. Je ontdekt eindeloos veel mogelijkheden om jezelf en het landschap te vereeuwigen.

Tours

Er worden veel excursies aangeboden maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje de omgeving gaan verkennen. Echter, dit is niet aan te raden aangezien er zoveel te zien en te doen is in en rond de stad zodat de kans groot is dat je ‘door de bomen het bos niet meer ziet’. Er zijn tal van bezienswaardigheden. Je moet wel een liefhebber zijn van alles wat met water en zee te maken heeft, want alleen dan kun je de ‘volheid’ ervaren van alles wat in Mazatlan wordt aangeboden. Als je de tijd neemt zul je zeker niet bedrogen uitkomen.  Bezoek ook zeker eens het oude mexico.

Veiligheid

Bij het plannen van een vakantie reis naar Mazatlan is het wel aan te bevelen om niet onvoorbereid de trip te ondernemen. Je wilt niet in een situatie terechtkomen waarin je om hulp moet vragen om ‘je weg te kunnen vinden’. Er zijn veel toeristische plekken in de badplaats die je echt moet zien, maar zorg er wel voor dat je precies weet waar je wel of niet op moet letten. In Mazatlan is sprake van criminaliteit net als in elke andere locatie in Mexico en de wereld, dus houd hier rekening mee. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de veiligste plaatsen.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *