Singlereizen zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Zo kun je uitstekend alleen op reis, ongeacht de type vakantie je kiest. Zo behoren stedentrips, actieve vakanties of een rondreis tot de mogelijkheden. Maar wat houdt een singlereis precies is? En wat is het verschil met een groepsreis? Je leest het allemaal in deze blog!

Wat is een singlereis?

Een singlereis is een type vakantie waar je alleen op reis gaat, maar in een groep reist. Je vormt dus een groep met anderen die ook alleen op reis gaan. Dit kunnen alleenstaanden, alleengaanden of singles zijn. Je reist uiteindelijk toch samen, maar dan met gezelschap die je vóór vertrek nog niet kent. Tijdens een singlereis zul je een een land of een gebied verkennen en deelnemen aan een aantal activiteiten. De meeste onderdelen van de vakantie zijn vooraf bepaald. Hierbij kun je denken aan excursies, vervoer, verblijf en maaltijden. Tijdens de vakantie zul je onder begeleiding zitten van een reisleider.

Verschil groepsreis en singlereis

Eigenlijk verschilt een singlereis weinig ten opzichte van een groepsreis. Een belangrijk verschil is dat er bij een singlereis mensen alleen op vakantie gaan. Bij een groepsreis zijn er een aantal verschillen:

  • je kunt kiezen voor een individuele groepsreis. Hier kies je ervoor om alleen met bekenden, vrienden of familieleden op vakantie te gaan;
  • Tijdens een groepsreis zul je (eventueel in gezelschap van vrienden, familieleden of bekend) ook met andere onbekenden een land of gebied verkennen. 

Bestemmingen singlereizen

Ben je benieuwd welke bestemmingen populair zijn voor een singlereis? Hieronder hebben we de populairste bestemmingen voor je op een rijtje gezet:

  • Griekenland is een populaire bestemming voor singlereizen. Op het vasteland kun je het prachtige Athene ontdekken. Het land heeft een aantal duizenden eilanden en daarom kun je hier uitstekend eilandhoppen. Ook kun je hier één eiland ontdekken en kiezen voor een minder actieve vakantie. 
  • Portugal is maar liefst 500 kilometer lang en heeft een uitgestrekte kustlijn. De stranden van Portugal behoren tot de mooiste ter wereld en met steden als Porto, Lissabon en Coimbra, vind je hier uitstekende bestemmingen voor een stedentrip. Het land is zeer divers. In het noorden vind je veel natuur en is bij uitstek geschikt voor een actieve vakantie. In het zuiden vind je de Algarve waar je uitstekend terecht kunt voor een zonovergoten strandvakantie.
  • Ook zijn verre reizen, zoals Cuba of Dominicaanse Republiek, populaire bestemmingen voor singlereizen. Ontdek de Cubaanse cultuur of verken de Dominicaanse jungle en wie weet ben jij een van de gelukkigen die een poema kunt spotten. 

 

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *