Athene is een stad van geschiedenis, cultuur en avontuur. Er zijn zoveel dingen te zien en te doen dat je ze onmogelijk allemaal in één reis kunt passen. Maar als je op zoek bent naar iets unieks, hebben we drie suggesties:

Sightseeing tour per scooter

Een unieke manier om Athene te zien is door een scooter te huren. Je kunt de Akropolis en het Parthenon bezoeken, maar je krijgt Athene ook vanuit een ander perspectief te zien als je op je scooter rondrijdt.

Je kunt op elk moment stoppen en foto’s nemen, en als je wilt gaan lunchen of dineren in een van de vele restaurants die traditionele Griekse gerechten serveren, hoef je alleen maar je scooter weer op te pakken!

Het beste aan sightseeing op een scooter is dat het ruimte laat voor spontaniteit – je kunt zo jouw scooter aan de kant zetten en even iets anders gaan doen om daarna jouw route weer te vervolgen.

Dinercruise op een piratenschip

In de Griekse oudheid was Athene ook de thuishaven van piraten – de bijnaam was zelfs ‘Piratenstad’. Vandaag de dag kun je genieten van een dinercruise langs de Saronische Golf in een authentiek piratenschip dat is omgebouwd tot een restaurant. Kijk toe hoe jouw maaltijd voor je neus wordt klaargemaakt door een kapitein en zijn bemanning. De beste tijd om deze dinercruise te boeken is iets na de zomer. Dan heb je een fijn briesje en niet zo veel drukte om je heen.

Ga op jacht naar de coolste straatkunst

Tijdens jouw bezoek aan Athene, Griekenland, moet je er zeker op uit trekken en de stad verkennen. Je vindt er tal van traditionele toeristische attracties die inzicht geven in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad. Maar als je op zoek bent naar iets unieks en eigenzinnigs, ga dan eens naar het Kolonaki-plein in het centrum van Athene.

Hier zijn twee redenen waarom dit een van de beste plekken in Griekenland is om street art te zien:

  • Street art is een vorm van expressie: Veel kunstenaars gebruiken street art als een manier om te protesteren tegen politieke onrechtvaardigheid of sociale ongelijkheid kwesties zoals vervuiling of armoede. Ze gebruiken het ook om reclame te maken voor hun bedrijf of om ideeën op te doen voor toekomstige projecten (zoals het ontwerpen van een albumhoes).
  • Straatartiesten zijn zeer creatieve mensen: Het beste aan graffiti is hoe creatief het kan zijn! Sommige stukken zullen je hardop doen lachen; anderen zullen je doen stoppen in je sporen zodat je geen enkel detail mist voordat ze voor altijd verdwijnen! Dit betekent dat er elke dag nieuwe ontwerpen uitkomen, dus zelfs als iemand later nog eens terugkomt nadat hij de eerste keer een paar coole ontwerpen heeft gezien, kan er sindsdien nog een set zijn toegevoegd, wat betekent dat er nog steeds iets nieuws kan zijn dat de moeite waard is om te bekijken en dat nog niet eerder bestond.

Athene is een geweldige stad met veel bezienswaardigheden en manieren om je te verplaatsen. Het beste aan Athene zijn echter de mensen. Ze zijn warm en vriendelijk, vol leven en staan te popelen om je op alle mogelijke manieren te helpen. Zorg er dus voor dat je wat tijd vrijmaakt van sightseeing, zodat je de plaatselijke bevolking kunt ontmoeten! Athene is ook leuk om te verkennen met een boot: regel hier direct het huren van een boot.

Je kan misschien ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *